Kalfsterrine met asperges

Yields8 PortiesPrep Time3 uur 20 min

ingrediënten

700 g kalfssauté (nek, schouder)
2 botten groene asperges van gemiddelde grootte (25 asperges)
2 wortelen
1 stengel selder
1 ui
2 takjes tijm
2 blaadjes laurier
10 blaadjes gelatine
2 kruidnagels
Zout en peperkorrels

Volgorde van de bereiding:

1

Laat de gelatineblaadjes weken in een kom koud water.

2

Schil de wortelen en de ui. Prik de kruidnagels in de ui.

3

Vul een kookpot met 1,5 liter koud water. Leg hierin het vlees, de wortelen, ui, selder, tijm en laurier. Kruid met peper (5 hele peperkorrels) en zout. Breng aan de kook en laat 3 uur stoven op zeer laag vuur. Laat het vlees uitlekken als het gaar en zacht is en rafel het uit.

4

Laat de bouillon enkele minuten op hoog vuur inkoken en kruid eventueel bij. Filter de bouillon en voeg al kloppend de gelatineblaadjes toe.

5

Schil en kook de asperges enkele minuten in kokend water met zout. Giet af en laat afkoelen.

6

Maak de terrine met om en om een laag vlees en een laag asperges. Giet er dan beetje bij beetje de warme gelei over tot aan de bovenkant.  Zet de terrine een nacht in de koelkast voor je haar uit de vorm haalt.

7

Snijd de terrrine in dikke plakken en dien koud op met een vinaigrette.

Tips van de chef-kok:

Voor een snellere bereiding:
Gebruik een snelkookpan voor het garen van het vlees.

Feestelijker:
Voeg stukjes gerookte zalm toe aan de terrine.

Varieer het gerecht
Vervang de asperges door fijngehakte verse kruiden.

Ingredients

Directions

Kalfsterrine met asperges