
ingrediënten
Volgorde van de bereiding:
Voor de Thaise bouillon: Schil de gember en snijd in reepjes. Hak het citroengras fijn. Fruit de gember, het citroengras, de basilicum en de koriander in de sesamolie. Laat niet kleuren. Voeg de kippenbouillonblokjes toe en blus met de sojasaus. Zet helemaal onder water en breng aan de kook. Laat zachtjes verder koken op een laag vuur gedurende 30 minuten. Kruid bij indien nodig.
Voor de zwarte rijst: pel en snijd de sjalot fijn. Fruit de sjalot in olijfolie zonder te laten kleuren. Voeg de rijst toe, meng en kruid met peper en zout. Overgiet met de groentebouillon. Laat 30 minuten sudderen op een zacht vuur.
Bereid de paksoi. Verwijder het wit van het groen. Stoom de paksoi gedurende 4 à 5 minuten.
Laat de prinsessenboontjes 7 à 8 minuten koken in gezouten water. Giet af onder koud water om het kookproces te stoppen en laat uitdruipen.
Als de rijst en de bouillon klaar zijn, bak dan de kalfstournedos bruin in de sesamolie. Drie minuten aan iedere zijde. Voeg de gehakte ui en de sojascheuten toe en laat even doorbakken.
Leg in een diep bord, de kalfstournedos op de zwarte rijst. Werk af met de prinsessenboontjes en de paksoi. Serveer met de hete bouillon.
De aanvulling van de chef-kok :