KALFSVINK MET FIJNE GROENTJES

Yields4 PortiesPrep Time20 minCook Time20 min

ingrediënten

4 kalfsvinken
1 eetlepel olijfolie
30g boter
Seizoensgroenten naar keuze (tuinbonen, erwten, gele wortelen, gele rapen, venkel, groene en gele courgette, aubergine,...)
1 bosje salie
2 glazen water
Peper en zout

Volgorde van de bereiding:

1

Verhit in een braadpan de olijfolie en de boter.

2

Bak in een paar minuten de paupiettes bruin aan alle kanten. Zet apart.

3

Snijd de groenten (wortelen, rapen, courgette, enz.) in grote blokjes en bak enkele minuten in dezelfde pan tot ze een mooi kleurtje hebben.

4

Voeg nu de kalfspaupiettes, de salie en de peulvruchten (erwten, tuinbonen, enz.) toe. Bevochtig met 2 glazen water en kruid met zout en peper toe. Laat 10 minuten sudderen op een laag vuur.

5

Serveer de kalfspaupiettes met de groenten.

De aanvulling van de chef-kok :

 

Ingredients

Directions

KALFSVINK MET FIJNE GROENTJES

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *