Kalfsvlees Marengo

Yields4 PortiesPrep Time35 min

Ingrediënten

800 g  kalfsschouder
2 uien
1 wortel
2 teentjes look
1 kruidentuiltje
500 g gepelde tomaten in stukjes
20 cl witte wijn
20 cl kalfsfond
1 klontje boter
300 g champignons
Olijven
1 scheutje olijfolie 
Peterselie
Peper en zout

Volgorde van de bereiding:

1

Snijd het vlees in grote vierkante stukken.

2

Verwarm de olie in een stoofpot en laat het vlees hierin bruinen.  

3

Schil de wortel en de uien. Snijd deze in blokjes en doe ze in de pan samen met de look en het kruidentuiltje.

4

Voeg de stukjes tomaat en de wijn erbij en laat 5 min. sudderen. Voeg dan de kalfsfond toe en kruid met peper en zout . Dek af en laat 1 uur stoven op een zacht vuurtje.

5

Reinig en snijd de champignons in vieren. Sauteer deze met de boter in een pan gedurende 5 min. en voeg toe aan de stoofpot.

6

Werk af met groene olijven en dien op.

Ingredients

Directions

Kalfsvlees Marengo