Kalfsworst met peterselie-preicoulis en peperkoek by Seppe Nobels

Yields4 Porties

ingrediënten

6 plakken peperkoek
4 stengels prei
1 teentje knoflook, gesnipperd
4 eetlepels boter
5 dl groentebouillon 
een handvol jonge spinazie
1 bussel bladpeterselie, gesnipperd
peper
zout
een mespunt cayennepeper
4 kalfsworsten
2 eetlepels knoflookolie ( 2 tenen look + 1 dl goede olijfolie ) 
4 eetlepels graanmosterd 
 
 
 
 

Volgorde van de bereiding:

1

Verwarm de oven voor op 140 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg er de plakjes peperkoek op en droog 1 uur in de voorverwarmde oven. Mix tot poeder in de blender. Was de preistengels grondig en snijd 3 stengels in stukken. Stoof de stukken prei met de knoflook in 2 eetlepels boter. Giet er de bouillon bij en laat 20 minuten garen. Voeg de laatste 2 minuten de spinazie en de helft van de peterselie toe. Mix alles tot een coulis in de blender. Breng op smaak met peper uit de molen, zout en cayennepeper. Bak de worsten in 2 eetlepels boter. Snipper nu de laatste stengel prei fijn en meng met de knoflookolie en de rest van de peterselie. Doe de preicoulis in borden. Lepel er een beetje graanmosterd over.. Doe er wat van de rauwe prei bij en bestrooi royaal met het peperkoekpoeder. Serveer met de gebakken worst.

 
 
 
 

De aanvulling van de chef-kok : zorg ervoor dat je kalfsworst nog een beetje rosé ziet. De garantie voor een heerlijk stukje sappig vlees! 

 
 
 
 

Ingredients

Directions

Kalfsworst met peterselie-preicoulis en peperkoek by Seppe Nobels

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *