Kleine kalfsspiesjes met curry

Yields8 PortiesPrep Time20 min

ingrediënten

4 kalfslapjes van 100 g
5 lente-uitjes met stengel
1 soeplepel olijfolie
2 potjes natuuryoghurt
2 teentjes look
2 soeplepels currypoeder
Zout en peper

Volgorde van de bereiding:

1

Schil en hak de look fijn. Meng met de yoghurt, een soeplepel curry, zout en peper en zet in de koelkast.

2

Schil en was de uien en snijd in stukjes (ook de stengels) van ongeveer 4 cm.

3

Snijd het vlees in blokjes, rijg afwisselend met de ui op de spiesjes. Bestrooi de spiesjes met de curry en kruid met zout en peper. Schroei dicht in hete olijfolie in een grote pan. Laat 4 tot 6 minuten aan alle kanten verder bakken op laag vuur.

4

Dien de spiesjes op met de yoghurtsaus.

Tips van de chef-kok:

Voor een snellere bereiding:
Maak een kleine fricassee met dezelfde ingrediënten en leg op Chinese porseleinen lepeltjes.

Feestelijker:
Voeg kleine stukjes gerookte eendenborst toe aan de spiesjes.

Varieer het gerecht
Voeg stukjes mango toe.

Ingredients

Directions

Kleine kalfsspiesjes met curry