Kruidige balletjes met kruidensla

Yields4 PortiesPrep Time25 min

ingrediënten

500 g kalfsgehakt 
3 eetlepels gehakte bieslook
3 eetlepels gehakte peterselie
3 eetlepels gehakte munt
3 eetlepels gehakte dille
1 teentje knoflook, fijngesnipperd
1 sjalotje, gesnipperd
Peper en zout
100 g rucola
50 g kervel
4 takjes dille
50 g ricotta
4 eetlepels maïsolie
1 eetlepel honing
1 takje tijm, blaadjes
1 takje rozemarijn, naaldjes
Zeste en sap van 1 limoen
50 g boter

Volgorde van de bereiding:

1

Meng het gehakt met de helft van de gehakte kruiden, het gesnipperd sjalotje en de knoflook, 2 el ricotta en de helft van de citroenrasp tot een homogene massa. Vorm er balletjes mee.

2

Bak de balletjes in wat boter.

3

Maak een vinaigrette met olie, de rest van het citroensap, de tijm en rozemarijn. Meng met de honing en de overige gehakte kruiden. Breng op smaak met zout en peper.

4

Meng de rucola met de kervel en dille tot een frisse kruidensla. Serveer met de balletjes en de kruidige vinaigrette.

Tip van de chef-kok:

Lekker met getoast stokbrood.

Ingredients

Directions

Kruidige balletjes met kruidensla