Mini-kalfsspiesjes op de wijze van yakitori

Yields8 PortiesPrep Time1 uur 30 min

ingrediënten

2 grote kalfslappen van 180 tot 200 g
6 soeplepels witte sesamzaadjes
 
 
 
 
 
Marinade:
6 soeplepels sojasaus
6 soeplepels mirin rijstwijn (of sake voor de keuken)
2 soeplepels sesamolie
2 soeplepels rijstazijn
1 tot 2 soeplepels honing
Zout en peper van de molen

Volgorde van de bereiding:

1

Snijd de kalfslappen in lange, dunne repen.

2

Meng in een slakom alle ingrediënten voor de marinade. Doe er de repen kalfsvlees bij en laat het geheel op een koele plaats minstens 1 uur rusten onder regelmatig mengen.

3

Rijg de repen kalfsvlees spiraalsgewijs op de spiesjes, bak ze 4 tot 5 minuten op de barbecue of op een grill en draai ze halverwege de gaartijd om. Rol de spiesjes voor het opdienen in de witte sesamzaadjes.

Tip van de chef-kok:

Feestelijker:
Leg de minispiesjes op in reepjes gesneden salade, gekruid met sesamolie en sojasaus.

Varieer het gerecht
Snijd de kalfslapjes in dobbelsteentjes en rijg ze op de spiesjes.

Ingredients

Directions

Mini-kalfsspiesjes op de wijze van yakitori

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *