Miniburgers van kalfsgehakt met boerenkool en zoete aardappel

Yields4 PortiesPrep Time40 min

ingrediënten

600 g kalfsgehakt
500 g zoete aardappelen
250 g boerenkool
Enkele blaadjes basilicum
Enkele geroosterde pompoenzaden
1/2 rode ui
1 koffielepel kurkumapoeder
Olijfolie
Zout, peper van de molen

Volgorde van de bereiding:

1

Verkruimel het kalfsgehakt met een vork. Voeg er de kurkuma en de fijngesneden basilicumblaadjes bij. Kruid met zout en peper.

2

Maak kleine hamburgers van het kalfsgehakt en bak ze bruin met een scheutje olijfolie gedurende 8 tot 10 minuten in een goed hete pan. Draai regelmatig om.

3

Schil de zoete aardappelen, snijd in dobbelsteentjes en stoom 6 tot 8 minuten.

4

Was de bladeren van de boerenkool en verwijder de middennerf. Hak de kool in grove stukken en doe er wat zout en olie bij. Meng en bak de kool 3 tot 5 minuten onder regelmatig roeren.

5

Schil en snipper de rode ui.

6

Eet de miniburgers van kalfsgehakt met de geslonken boerenkool en de stukjes zoete aardappel. Bestrooi juist voor het opdienen met de basilicumblaadjes en de geroosterde pompoenpitten.

Ingredients

Directions

Miniburgers van kalfsgehakt met boerenkool en zoete aardappel