OSSO BUCCO MET QUINOA, GEKONFIJTE ABRIKOZEN EN PISTACHENOTEN

Yields4 PortiesPrep Time30 minCook Time1 uur 30 min

ingrediënten

4 stukken osso bucco of kalfsschenkel
10 gedroogde abrikozen
100g gedroogde rozijnen
1 eetlepel honing
1 eetlepel (hele) gepelde pistachenoten
1 snuifje gemberpoeder
2 glazen quinoa
3 glazen water
1 ajuin
2 theelepels tomatenpuree
1 blik gepelde tomaten
2 glazen witte wijn
Boter
Bloem
Keukenpapier
Zout
Peper

Volgorde van de bereiding:

1

Dep de schenkelstukken droog met keukenpapier en wentel in bloem. Pel en hak de ui fijn.

2

Smelt boter in een sauteerpan, bak de stukken vlees kort aan beide kanten bruin. Voeg de ui toe en laat even kleuren.

3

Voeg de tomaten en de tomatenpuree toe. Meng goed en breng op smaak met zout en peper. Bevochtig met de witte wijn en het water. Laat ongeveer 1u15 min pruttelen op een zacht vuur.

4

Als het vlees gaar is, voeg je de quinoa, de honing en de gemberpoeder toe. Laat zacht gaarkoken gedurende 15 minuten. Voeg water toe als er niet meer voldoende vocht zou zijn.

5

Voeg de rozijnen, de abrikozen en de pistachenoten toe. Breng op smaak met peper en zout en serveer warm.

De aanvulling van de chef-kok :

 

Ingredients

Directions

OSSO BUCCO MET QUINOA, GEKONFIJTE ABRIKOZEN EN PISTACHENOTEN

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *