Parmentier van kalfsvlees met wortelen en gember

Yields4 PortiesPrep Time20 min

ingrediënten

450 g kalfsgehakt
3 grote pureeaardappelen
3 wortelen
1 ui
1 teentje look
 
Enkele blaadjes salie
25 g verse gember
100 g geraspte Parmezaanse kaas
3 soeplepels olijfolie
Zout en peper van de molen

Volgorde van de bereiding:

1

Schil de wortelen en de aardappelen, was en snijd in kleine stukjes. Zet op het vuur in een ruime pan met koud gezouten water en laat 20 minuten koken.

2

In de tussentijd:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C (th. 6).
  • Schil de look en de ui, snipper fijn en laat in enkele minuten goudgeel worden in de olijfolie in een pan. Doe het kalfsgehakt erbij en meng. Laat 5 minuten bakken op hoog vuur, neem de pan van het vuur, voeg er de fijngesneden salie bij, meng goed en zet opzij.

3

Giet de groenten af, plet met een vork en doe er wat kookvocht bij voor de gewenste dikte. Strooi er zout en peper op, voeg de geraspte gember erbij, meng en zet opzij.

4

Bedek de bodem van een ovenschotel met het kalfsgehakt en schep hierop een laag groentepuree met gember. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en bak 15 minuten in de oven. Verhoog de temperatuur van de oven en laat de schotel 3 tot 5 minuten gratineren.

5

Dien de Parmentier van kalfsvlees op met de wortelen met gember en een groene salade.

Tip van de chef-kok:

Feestelijker:
Bestrooi de schotel met fijngehakte pistachenoten.

Varieer het gerecht
Vervang de wortelen door pompoen of knolselder.

Ingredients

Directions

Parmentier van kalfsvlees met wortelen en gember