Parmezaan-kalfsgehaktballetjes met tomatensaus en puree

Yields4 Porties

ingrediënten

Voor de kalfsgehaktballetjes:
 
500 gr kalfsgehakt
75 gr geraspte Parmezaanse kaas
75 gr broodkruim
2 eieren
2 teentjes look, geperst
2 el fijngehakte peterselie
75 ml melk
 
Voor de tomatensaus:
 
50 gr boter
50 gr bloem
200 ml melk
400 ml tomatenpassata
1 tl gedroogde oregano
peper – zout
 
Voor de aardappelpuree:
 
4 grote aardappelen
1 klontje boter
1 scheutje melk
peper - zout - nootmuskaat

Volgorde van de bereiding:

1

Doe het kalfsgehakt, de Parmezaanse kaas en het broodkruim in een kom. Voeg er nog de eieren, de look, de peterselie en de melk aan toe. Meng alles goed onder mekaar tot een homogene massa. Rol balletjes van het gehaktmengsel en bak ze goudbruin in de pan in een klontje boter.

2

Maak nu de tomatensaus. Smelt de boter in een steelpannetje op het vuur en voeg er de bloem aan toe. Laat een minuutje bakken en bevochtig vervolgens met de melk en daarna de tomatenpassata. Breng de saus op maak met gedroogde oregano, peper en zout.

3

Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze gaar in gezouten water. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn tot puree samen met een klontje boter en een scheutje melk. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

4

Voeg de kalfsballetjes bij de saus en laat nog enkele minuten doorwarmen.

5

Serveer de kalfsballetjes met de tomatensaus en een flinke lepel aardappelpuree

recept van njam! van Stephanie Bex

 
Icône de validation par la communauté
 

Ingredients

Directions

Parmezaan-kalfsgehaktballetjes met tomatensaus en puree

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *