Pittige gehaktballen, Baracca Style

Yields4 PortiesPrep Time15 minCook Time30 min

ingrediënten

Tomatensaus:
2 tl gedroogde oregano 
1 ui versnipperd
1 teen geperste knoflook 
800 g tomaten passata
250 g droge witte wijn 
4 g zout
1 g zwarte peper
6 g groentebouillon
40 g pancetta
 
230 g mozzarella 
200 g penne 
5 g basilicum
5 g rucola
 
Meatballs:
400 g kalfsgehakt 
2 g zout 
Snuif zwarte peper 
20 g room 
10 g sriracha saus 
1 heel ei 
15 g paneermeel of panko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Volgorde van de bereiding:

1

Stoof de uien, pancetta, knoflook en oregano aan in olijfolie gedurende 15min. Bevochtig met de witte wijn en reduceer voor 2/3 voeg de passata en groentebouillon toe en laat nog 20 min pruttelen. Kruid af met zout en peper.

2

Giet de saus in een ovenschaal.

3

Kook de penne in gezouten water beetgaar, giet af en leg deze in de tomatensalsa.

4

Meng alle ingrediënten voor het gehakt samen en rol een 6 tal balletjes. Bak ze aan in boter en een scheut olie. Leg de balletjes op de penne met tomatensaus. Scheur de mozzarella in grote stukken en verdeel over de ovenschaal.

5

Bak nog 10 min af op 180 graden in de oven. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

De aanvulling van de chef-kok :

Werk af met verse rucola en basilicum blaadjes.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ingredients

Directions

Pittige gehaktballen, Baracca Style

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *