
ingrediënten
Volgorde van de bereiding:
Voor de paprikaschnitzels:
Doe de kleine kalfslapjes tussen vershoudfolie en klop rustig plat met een deegrol of pan, pas op je wil geen moes, maar gewoon dunne lapjes.
Haal de lapjes door de bloem.
Haal ze vervolgens door de geklutste eieren.
Cutter de paprikachips en meng ze met de panko.
Haal de kalfslapjes door de mengeling van panko en chips.
Warm flink wat arachideolie met een mooie klont boter, je wil de “schnitzels” frituren, en niet bakken.
Voor de Rode ui pickles:
Snij de rode ui met een mandoline of een scherp mes in fijne ringen.
Meng het water, de azijnen, de honing, het zout en de chilivlokken en warm alles samen in een pannetje op tot alles mooi geblend is, en giet in een kom over de rode ui.
Laat rustig afkoelen en na een klein uurtje zijn de gepickelde uien heerlijk.
Voor de pikante mayonaise:
Mix het ei, de mosterd, het zout en de peper in de blender tot ze smooth zijn.
Voeg er beetje bij beetje de olie aan toe, blijf mixen tot je een dikke saus krijgt.
Voeg het limoensap toe.
Voeg de lenteui een de jalapenopeper toe en mix tot je een mooie groene pittige mayo krijgt.
Maak je taco’s warm zoals vermeld op de verpakking, doe wat mayo onderin de taco, doe daarop je schnitzel, werk af met nog wat mayo en lekker veel gepickelde rode ui.
De aanvulling van de chef-kok :
De gepekelde uien kun je perfect bewaren in de ijskast!