Ragu van kalfsschenkel – Curry – Boterraap – Roti Paratha

Yields4 Porties

ingrediënten

 
  • Voor de carpaccio:
  • 4 gouden bal rapen
  • 1 eetlepel boter
  •  
  • Voor de currymayonaise:
  • 3 eetlepels milde currypasta
  • 6 eierdooiers
  • Een scheutje witte wijnazijn
  • Zout en peper
  • 400 gram druivenpitolie
  •  
  • Voor de friet:
  • 1 zakje rothi paratha (dik nanbrood)
  • 2 eetlepels rijstolie
  •  
  • Voor decoratie:
  • Koriander en shiso bladeren, eetbare bloemen (viooltjes en goudsbloemen)
  • Volgorde van de bereiding:

    1

    Kalfschenkels aan bakken in een pan

    2

    4 uien, 5 teentjes look, 3 citroengras, 2 lepels curry pasta en 2 lepels tomatenpuree aanstoven in een kookpot

    3

    De kalfsschenkels toevoegen

    4

    Bevochtigen met kalfsfond

    5

    1 gedroogde citroen

    6

    3 baadjes limoen

    7

    De schenkels zachtjes laten braiseren tot ze van het bot vallen

    8

    De fond laten inkoken tot ze mooi dik is

    9

    De schenkels uitpellen en mengen met de saus

    10

    Boterraap : De rapen in fijne plakjes snijden op een mandoline of snijmachine

    11

    Kort garen in gesmolten boter

    12

    Creme curry : 3 lepels milde curry pasta

    13

    6 eidooiers

    14

    Scheutje witte wijn azijn

    15

    Peper en zout

    16

    400gr druivenpitolie

    17

    Alles gladmixen en opbinden met druivenpitolie zoals een klassieke mayonaise

    18

    Rothi Paratha : Roti paratha in balkjes snijden

    19

    Bakken in een pan met een scheutje olie

    20

    Puntje curry creme

    21

    En afwerken met takjes en bloemen

     
    Icône de validation par la communauté
     

    Ingredients

    Directions

    Ragu van kalfsschenkel – Curry – Boterraap – Roti Paratha

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *