Ribeye van kalf met vers gemaakte kruidenboter

Yields4 Porties

ingrediënten

4 kalfsribeye
250 g boter (op kamertemperatuur)
1 ui
2 teentjes look
bieslook
½ bussel platte peterselie
2 takjes dragon
Sap van 1 citroen
Boter om te bakken
zout
peper

Volgorde van de bereiding:

1

Laat de oven voorverwarmen op 70 graden

2

Snijd alle kruiden mooi fijn en meng met de boter, de look, de peper, het zout en het citroensap.

3

Rol de boter op in folie en laat deze in de frigo opstijven.

4

Kruid de Ribeye goed met peper en zout. Bak deze heel kort aan iedere zijde aan in een heel hete pan (ongeveer 30-45 seconden per kant). Leg de kalfsribeye in een vuurvaste schotel in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20 minuten. Zo bekom je een perfecte bleu chaud.

5

Leg op ieder bord een ribeye (je kan het vlees ook in fijne reepjes snijden). Kruid met  zout en leg er een schijfje hofmeesterboter op. Serveer met verse frietjes.

De aanvulling van de chef-kok Francesca Sterckx, Mistinguett Aarschot:

Simpel te bereiden en overheerlijk!

Ingredients

Directions

Ribeye van kalf met vers gemaakte kruidenboter