Ribeye van kalfsvlees met een maderasausje, spekjes en champignons by Francesca Sterckx

ingrediënten

4 x kalfsribeye (125g/pp)
400g witte champignons
200g spekblokjes 12 zilveruitjes (rauw)
1 dl madera
3dl room
2 stengels pijpaju1n
200 g pasta
Ol1jfol1e
Verse kruiden
Boter
Peper en zout
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Volgorde van de bereiding:

1

Oven voorverwarmen op 180 graden Smelt boter in de pan. Kruid de ribeye en bak bruin aan alle kanten in de pan. Zet ongeveer 6 minuten In de oven Haal uit de oven als de kern 70 graden bereikt en laat even rusten onder aluminiumfolie.
Pel de zilveruitjes en snijd doormidden.
Snijd de champignons in 2
Smelt boter In een p;,n en stoof hierin de spekjes samen met de champignons
Blus met de madera, voeg room toe en laat inkoken
Breng op smaak met peper en zout,
Snijd de pijpajuin In dunne ringetjes
Kook de pasta ondertussen al dente Giet af. Meng de gehakte verse kruiden en de olijfolie onder de pasta en schep op het bord. Snijd het vlees In mooie dikke plakken Kruid met grof zout. Oversaus of serveer de saus apart. Werk af met de pijpajuinringetjes.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

De aanvulling van de chef-kok : Start met de saus, dan kan deze langzaam inkoken en krijg je een mooie gladde saus.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ingredients

Directions

Ribeye van kalfsvlees met een maderasausje, spekjes en champignons by Francesca Sterckx

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *