Salade van geroosterde kalfsworst, fruit en zomergroenten

Yields4 PortiesPrep Time1 uur 15 min

ingrediënten

4 kalfsworsten
4 pruimen
8 aardbeien
1 avocado
Mengsel van jonge scheuten (spinazie, biet...)
1 citroen
Enkele blaadjes koriander
Enkele pijnboompitten
1 soeplepel frambozenazijn
3 soeplepels olijfolie

Volgorde van de bereiding:

1

Was het fruit en maak schoon. Ontpit de pruimen en snijd in vieren. Snijd de aardbeien doormidden.

2

Pers het sap uit de citroen. Schil de avocado, haal de pit eruit, snijd er reepjes van en sprenkel er het citroensap over. Spoel en droog de jonge scheuten, snijd de blaadjes koriander fijn.

3

Rooster de pijnboompitten in een hete pan.

4

Schroei de kalfsworsten aan alle kanten dicht in 2 minuten op hoog vuur en rooster dan 6 tot 8 minuten op laag vuur. Draai regelmatig om en snijd dan in stukjes.

5

Leg de stukjes kalfsworst in een slakom samen met de jonge scheuten, de stukjes fruit en de reepjes avocado. Besprenkel met olijfolie en frambozenazijn, meng alles en dien op.

Tips van de chef-kok :

Feestelijker:
Voeg dunne schijfjes gekonfijte tomaten en schaafsel van Parmezaanse kaas toe.

Varieer het gerecht
Vervang de pruimen door verse abrikozen en de pijnboompitten door gemalen amandelen.

Ingredients

Directions

Salade van geroosterde kalfsworst, fruit en zomergroenten