Salade van kalfsvlees met gekonfijte tomaten

Yields4 PortiesPrep Time1 uur 15 min

ingrediënten

500 g overgebleven gebakken kalfsvlees of koud kalfsgebraad
5 grote tomaten
20 blaadjes verse basilicum
4 takjes verse tijm
4 blaadjes laurier
4 teentjes look
8 ansjovis in olie
1 koffielepel tapenade
2 soeplepels balsamicoazijn

Volgorde van de bereiding:

1

Verwarm de oven voor op 160 °C (th. 5-6).

2

Hak de teentjes look en de basilicumblaadjes fijn.

3

Snijd de tomaten doormidden en haal het binnenste er uit. Leg in een grote ovenschotel en besprenkel met de olijfolie. Doe er de tijm, laurier en look bij. Kruid met zout en peper.

4

Bak de tomaten gedurende 1 uur in de oven.

5

Hak het vlees fijn en meng met de gekonfijte tomaten, tapenade, basilicum, balsamicoazijn en ansjovis. Voeg er dan een beetje braadvocht van de tomaten bij en laat het geheel 20 minuten rusten in de koelkast.

6

Serveer de salade koud met lekker warme toast van boerenbrood.

Tips van de chef-kok:

Voor een snellere bereiding:
Gebruik gekonfijte tomaten (Italiaanse winkels).

Feestelijker:
Gebruik tomaten in verschillende kleuren.

Varieer het gerecht
Vervang de gekonfijte tomaten door gekookte sperziebonen.

Ingredients

Directions

Salade van kalfsvlees met gekonfijte tomaten