Saltimbocca van kalfsvlees met salieolie

Yields4 PortiesPrep Time30 min

ingrediënten

4 niet te dik gesneden kalfslapjes
4 dunne sneetjes rauwe ham
8 grote blaadjes spinazie
12 blaadjes salie
5 soeplepels olijfolie
Zout en peper

Volgorde van de bereiding:

1

Verwarm de oven voor op 180 °C (th. 6).

2

Was de spinazieblaadjes en verwijder de steeltjes. Was en droog de salieblaadjes.

3

Spreid de kalfslapjes uit en leg op ieder lapje 1 sneetje ham en 2 spinazieblaadjes. Rol op en bind vast met een touwtje.

4

Verhit 2 soeplepels olijfolie in een pan en bak de kalfsrolletjes bruin op hoog vuur. Kruid met zout en peper. Leg in een ovenschotel en laat 20 minuten garen in de oven. Giet er regelmatig braadvocht over.

5

Verhit intussen de rest van de olijfolie met de salieblaadjes. Haal van het vuur zodra de blaadjes beginnen te kleuren en laat de olie erin trekken.

6

Bestrijk de kalfssaltimbocca met de salieolie, snijd in vieren en dien op met de gebakken salieblaadjes en verse pasta.

Tips van de chef-kok :

Voor een snellere bereiding:
Maak de kalfsrolletjes een dag tevoren klaar.

Feestelijker:
Vervang de spinazie door geblancheerde asperges.

Varieer het gerecht
Vervang de rauwe ham door chorizo.

Ingredients

Directions

Saltimbocca van kalfsvlees met salieolie