Saltimbocca

Yields4 PortiesPrep Time16 min

Ingrediënten

4 kalfslapjes van 80 g 
4 sneetjes "prosciutto crudo" (Parmaham)
8 blaadjes salie
7 cl droge witte wijn
1 klontje boter
1 scheutje olijfolie extra
1 soeplepel bloem
Zout
Peper
Salie

Volgorde van de bereiding:

1

Was de salieblaadjes.

2

Maak de kalfslapjes plat met behulp van een deegroller.

3

Kruid de kalfslapjes met peper en zout. 

4

Leg een sneetje "prosciutto crudo" en een blaadje salie op ieder kalfslapje.

5

Zet het geheel vast met een prikkertje zodat alles bijeen blijft tijdens het bakken. 

6

Wentel de kalfslapjes door wat bloem.

7

Verwarm een beetje boter en olie in een pan.

8

Leg het vlees erin en laat iedere kant 2 min. bruinen. 

9

Voeg de wijn toe en laat inkoken tot volledige verdamping (ongeveer 2 min.).

10

Serveer de saltimbocca.

Ingredients

Directions

Saltimbocca