
ingrediënten
Volgorde van de bereiding:
Kruid het kalfsgebraad met peper en zout. Boter en olie samen in een pan opwarmen en het gebraad aan elke kant goed aankorsten zodat je een mooie gekleurde korst hebt, ongeveer 2 min. per kant op een matig vuur. De duur van het aankorsten hangt ook af van de dikte van het gebraad. Een kort dik stuk zal langer moeten garen dan een plat lang stuk. Laat hem 1 uur afkoelen in koelkast zodat je hem straks makkelijker kan fijnsnijden.
Doe voor de tonijnsaus alle ingrediënten in een blender en mix tot een gladde saus, voeg eventueel wat koude kippenbouillon toe om de gewenste dikte te bekomen.
Snij de tomaten in 4, verwijder het vruchtvlees en snij alles in fijne reepjes.
Snij het gebraad in dunne sneetjes, verdeel er al wat tonijn saus over, de rest zet je op tafel, werk af met rucola, tomaten en kappertjes.
De aanvulling van de chef-kok :
“In plaats van het vlees te pocheren in een bouillon, bak ik het gebraad in de pan en geef het zo een mooie bruine korst. Ik vind dit minder gedoe en zeker even lekker!” - Sofie Dumont