Super crispy escalope Milanese, Baracca Style

Yields1 PortiePrep Time15 minCook Time5 min

ingrediënten

Kalfsescaloppe:
1 x 140 g kalfslapje (bvb van de bovenbil)
1 eiwit (losgeklopt met een scheutje water)
50 g grove panko
40 g bloem
30 g fijngesneden spitskool 
 
Tonkatsusaus:
1 el ketchup
2 1/2 tl Worcestersaus (merk bulldog) 
1 1/2 tl oestersaus 
1 tl suiker 
 
Pindacrunch:
2 el gegrilde gezouten pinda noten (grof gehakt)
2 el krokante gefrituurde uitjes
 
2 bladeren ijsbergsla
 
 
 
 
 
 

Volgorde van de bereiding:

1

Kruid het kalfslapje met peper en zout, paneer in bloem, eiwit en panko. Frituur gedurende 5 min op 170 graden.

2

Meng alle ingrediënten voor de tonkatsu saus.

3

Maak de spitskool aan met een beetje tonkatsu saus. Snij het kalfsvlees in reepjes van 1 cm en verdeel deze over 2 ijsbergsla bladen. Lepel wat tonkastu saus over het vlees, leg de spitskool hierop en tot slot de mengeling van ui en pinda.

 
 
 
 
 
 

De aanvulling van de chef-kok :

Dit gerecht eet je niet met mes en vork. Rol de spitskool toe en bijt erin:)

 
 

Ingredients

Directions

Super crispy escalope Milanese, Baracca Style

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *