Tajine met kalfsschenkel

Yields4 PortiesPrep Time2 uur

ingrediënten

4 kalfsschenkels 
Zout, peper, olijfolie
4 knoflookteentjes
2 gesnipperde sjalotjes
1 gesnipperd chilipepertje (zonder zaadjes)
1 eetlepel pulp van gekonfijte citroen
1 kleine lepel ras el hanout (Marokkaanse kruidenmix)
500 g wortelen (in grote stukken)
200 g uien (in schijfjes)
400 g aardappelen (geschild en in stukken)
450 g pastinaak, in grove stukken
1 eetlepel honing
1 l kalfsbouillon
3 laurierblaadjes
1 bosje koriander
Zeste van 1 citroen

Volgorde van de bereiding:

1

Kruid het vlees met peper en zout. Maak een kruidenpasta door de knoflooktenen, sjalot, chilipeper en gekonfijte citroen te mengen in een blender of vijzel.

2

Verhit wat olijfolie in een stoofpot (of tajine) en bak het vlees langs alle kanten mooi bruin. Haal dan uit de pan.

3

Voeg de kruidenpasta toe aan de pan en bak 2 tot 3 minuten. Voeg de ras el hanout toe en laat 1 minuut meebakken. Voeg de wortelen, uien, aardappelen en pastinaak toe en roer goed door de kruidenpasta.

4

Voeg het vlees toe en zet onder met de bouillon. Voeg de laurier en wat zout toe. Breng aan de kook en laat anderhalf tot twee uur zachtjes sudderen, zodat het vocht inkookt en het vlees zacht wordt. Roer af en toe om. Bestrooi net voor het serveren met de korianderblaadjes en citroenzeste.

Ingredients

Directions

Tajine met kalfsschenkel