Tartaar van kalfsvlees met kaneel en zure room en kaviaar van haring by Seppe Nobels

Yields4 Porties

ingrediënten

 2 eetlepels kaneel 
500 gr kalfsvlees (vraag aan je slager om het heel fijn te snijden) 
2 sjalotten 
6 eetlepels zure room 
peper van de molen
zout
een mespunt cayennepeper 
2 eetlepels knoflookolie (2 tenen look + 1 dl goede olijfolie) 
200 gr krielaardappelen met schil
5dl arachiedeolie (om te frituren)
100 gr haringcaviaar 
100 gr lamsoor (duinenplant) optioneel 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Volgorde van de bereiding:

1

 Was de krieltjes grondig en snijd in fijne plakjes. Snipper de sjalotten fijn. Verwarm de arachiedeolie voor op 165 °C. (steelpan of friteuse). Bak de fijne schijfjes aardappel goudbruin aan in de olie. Leg op keukenpapier en breng op smaak met fijn zout. Snijd het kalfsvlees in een fijne tartaar. Meng in een grote kom met de lookolie en breng op smaak met cayennepeper, kaneel, peper en zout. Serveer de tartaar met een flinke lepel zure room en een lepel haringcaviaar. Bedek met de krokante aardappelchips en een beetje lamsoor. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

De aanvulling van de chef-kok : durf verrassende combinaties! Kaneel & kalfsvlees, het is gewoon de perfect match! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ingredients

Directions

Tartaar van kalfsvlees met kaneel en zure room en kaviaar van haring by Seppe Nobels

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *