
ingrediënten
Kaviaar van aubergine
Pane carasau
Tartaar van kalfsvlees
Volgorde van de bereiding:
Snij de prei en look fijn, stoof deze aan met een scheutje olijfolie
Voeg bouillon, tijm en laurier toe
Laat dit zachtjes pruttelen tot de prei gaar is
Zet het vuur uit en verwijder de tijm en laurier
Voeg de room toe, mix de saus fijn
Breng op smaak met peper en zout
Bewaar tot gebruik in de koelkast
Mix de tuinkruiden met olijfolie fijn
Breng de olie op smaak met peper en zout
Bewaar in de koelkast
Snijd de aubergines in tweeën en leg deze op een bakplaat.
Snijd kruislings in het vruchtvlees en kruid met peper, zout en olijfolie
Zet de augerbine een halfuur in een oven van 170 graden
Laat afkoelen en schraap het vruchtvlees uit de aubergine
Mix het vruchtvlees van de aubergine fijn met een flinke scheut olijfolie
Breng op smaak met peper en zout
Bewaar in de koelkast
Meng in een kom bloem, griesmeel en zout
Voeg lauw water, olijfolie en droge gist toe. Kneed goed toe een egaal deeg
Kneed het deeg gedurende 2 minuten goed door
Verdeel het deeg in 6 balletjes, laat deze 30 minuten rusten onder een vochtige doek
Rol de balletjes nadien zo dun mogelijk uit
Warm de oven op tot 230 graden
Leg de plakken op een bakplaat en bak ze 4 minuten
Keer de plakken om en bak ze nogmaals 2 minuten
Haal uit de oven en laat afkoelen
Snij het kalfsvlees in fijne blokjes
Voeg eigeel, sjalot en kappertjes toe
Breng de tartaar op smaak met olijfolie, peper, zout, 2 druppels tabasco, Worcestersaus en mosterd
Serveer de tartaar van kalfsvlees met vinaigrette van prei, olie van tuinkruiden, Pane carasau en kaviaar van aubergine
Werk het bord af met Oost-Indische kers en mosterdsla
De aanvulling van foodie Kriskookt:
Snij de tartaar pas op het laatste moment fijn om verkleuring tegen te gaan