Tartaar van kalfsvlees – Tuinkruiden – Aubergine – Pane carasau door Kriskookt

Yields4 PortiesPrep Time20 minCook Time30 min

ingrediënten

1/2 prei
1/2 teentje knoflook
1 takje tijm
1 blad laurier
250 ml groentebouillon
60 ml room
1 hand verse tuinkruiden
100 ml olijfolie
peper en zout

Kaviaar van aubergine

1 aubergine
olijfolie
peper en zout

Pane carasau

135 g bloem
90 g griesmeel
1 kl zeezout
130 ml water
20 ml olijfolie
1 tl droge gist

Tartaar van kalfsvlees

300 g kalfsvlees
1 eigeel
1 sjalot, fijngesneden
olijfolie
1 el kappertjes
peper en zou
tabasco
worcestersaus
1 kl mosterd
Oost-Indische kers en mosterdsla voor de afwerking

Volgorde van de bereiding:

1

Snij de prei en look fijn, stoof deze aan met een scheutje olijfolie

2

Voeg bouillon, tijm en laurier toe

3

Laat dit zachtjes pruttelen tot de prei gaar is

4

Zet het vuur uit en verwijder de tijm en laurier

5

Voeg de room toe, mix de saus fijn

6

Breng op smaak met peper en zout

7

Bewaar tot gebruik in de koelkast

8

Mix de tuinkruiden met olijfolie fijn

9

Breng de olie op smaak met peper en zout

10

Bewaar in de koelkast

11

Snijd de aubergines in tweeën en leg deze op een bakplaat.

12

Snijd kruislings in het vruchtvlees en kruid met peper, zout en olijfolie

13

Zet de augerbine een halfuur in een oven van 170 graden

14

Laat afkoelen en schraap het vruchtvlees uit de aubergine

15

Mix het vruchtvlees van de aubergine fijn met een flinke scheut olijfolie

16

Breng op smaak met peper en zout

17

Bewaar in de koelkast

18

Meng in een kom bloem, griesmeel en zout

19

Voeg lauw water, olijfolie en droge gist toe. Kneed goed toe een egaal deeg

20

Kneed het deeg gedurende 2 minuten goed door

21

Verdeel het deeg in 6 balletjes, laat deze 30 minuten rusten onder een vochtige doek

22

Rol de balletjes nadien zo dun mogelijk uit

23

Warm de oven op tot 230 graden

24

Leg de plakken op een bakplaat en bak ze 4 minuten

25

Keer de plakken om en bak ze nogmaals 2 minuten

26

Haal uit de oven en laat afkoelen

27

Snij het kalfsvlees in fijne blokjes

28

Voeg eigeel, sjalot en kappertjes toe

29

Breng de tartaar op smaak met olijfolie, peper, zout, 2 druppels tabasco, Worcestersaus en mosterd

30

Serveer de tartaar van kalfsvlees met vinaigrette van prei, olie van tuinkruiden, Pane carasau en kaviaar van aubergine

31

Werk het bord af met Oost-Indische kers en mosterdsla

De aanvulling van foodie Kriskookt:

Snij de tartaar pas op het laatste moment fijn om verkleuring tegen te gaan

Ingredients

Directions

Tartaar van kalfsvlees – Tuinkruiden – Aubergine – Pane carasau door Kriskookt

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *