Tartelette – Tartaar kalf – Miso

Yields4 Porties

ingrediënten

 
  • Voor de misocrème:
  • 50 gram miso
  • 3 eiwitten
  • 50 gram kippenbouillon
  • 20 gram citroensap
  • Zout en peper
  • Druivenpitolie
  •  
  • Voor de taartjes:
  • Baksteen deeg
  • Taartvormen
  •  
  • Voor decoratie:
  • eetbare bloemen
  • kappertjes
  • Vers zeewier of zeegras (zeekraal etc.)
  • Volgorde van de bereiding:

    1

    Kalfstartaar : Kalfsvlees kort invriezen

    2

    In tartaar snijden

    3

    Aanmaken met creme miso, sjalot, zeste van citroen, peper en zout

    4

    Tartelette : Feuille de brick deeg in vormpjes afbakken op 180° gedurende 6 min

    5

    Creme miso : 50gr miso

    6

    3 eiwitten

    7

    50gr kippenfond

    8

    Snuifje zout

    9

    Peper

    10

    20gr citroensap

    11

    Mespuntje xantana

    12

    Alles glad mixen met een staafmixer

    13

    Opbinden met 300gr druivenpitolie

    14

    Tartelleten opvullen met de kalfstartaar 

    15

    Afwerken met enkele punten miso creme

    16

    Frisse takjes en bloemen

    17

    Afwerken met verse algen

    18

    Algenpoeder zeven

     
     

    Ingredients

    Directions

    Tartelette – Tartaar kalf – Miso

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *