
ingrediënten
Volgorde van de bereiding:
Laat de cantharellen weken in water gedurende minimaal 1,5 uur.
Meng alle ingrediënten voor de vulling.
Snijd elke kalfslapje in twee en leg een eetlepel vulling in het midden. Rol strak op en zet indien nodig vast met een tandenstoker.
Smelt de boter in de pan en bak de kalfsrollades rondom bruin. Leg in een ovenschaal, dek af met een vel bakpapier en bak 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
Als je de rollade op voorhand klaarmaakt, deel je de kooktijd in 2: 10 minuten voorbakken en 10 minuten afbakken net voor het serveren.
Meng de blokjes brood onder de olie, leg in een ovenschaal en bak 10 minuten.
Blus de pan met de cognac, giet de kalfsfond erbij, voeg de sjalot toe en laat tot de helft inkoken. Voeg de uitgelekte cantharellen en de room toe en laat nog 10 minuten koken. Kruid met peper en zout.
Kook ondertussen de pasta al dente.
Snijd de kalfsrollades in twee. Leg de pasta en de rollades schuin op het bord. Overgiet met de saus en werk af met een paar croutons en een beetje peterselie. Genieten maar!
De aanvulling van de chef-kok : Als de saus een beetje te lopend is, zeef dan een beetje bloem en meng voorzichtig door de kokende saus. De cantharellen kunnen worden vervangen door andere gedroogde paddenstoelen zoals morieljes of eekhoorntjesbrood.