Verfijnde kalfsvleesrollade met cantharelsaus door foodie Sophie Charlier

Yields-4 PortiesPrep Time25 minCook Time30 min

ingrediënten

4 plakjes kalfsvlees
350g kalfsgehakt
20g boter
10ml Cognac
25ml kalfsfond
1 sjalotje, fijngesneden
25cl zure room
40 gedroogde cantharellen
350g pasta (Fettuccine, papardelle,…)
Voor de vulling
30g hele, gepelde pistachenoten
1 sjalotje, fijngehakt
½ teentje knoflook, heel fijn gehakt
20g parmezaan
2el gehakte peterselie
1el cognac
Voor de afwerking
2 sneetjes brood zonder korst, in kleine blokjes gesneden
2el olijfolie
Peterselie
 
 
 
 
 
 
 
 

Volgorde van de bereiding:

1

Laat de cantharellen weken in water gedurende minimaal 1,5 uur.

2

Meng alle ingrediënten voor de vulling.

3

Snijd elke kalfslapje in twee en leg een eetlepel vulling in het midden. Rol strak op en zet indien nodig vast met een tandenstoker.

4

Smelt de boter in de pan en bak de kalfsrollades rondom bruin. Leg in een ovenschaal, dek af met een vel bakpapier en bak 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

5

Als je de rollade op voorhand klaarmaakt, deel je de kooktijd in 2: 10 minuten voorbakken en 10 minuten afbakken net voor het serveren.

6

Meng de blokjes brood onder de olie, leg in een ovenschaal en bak 10 minuten.

7

Blus de pan met de cognac, giet de kalfsfond erbij, voeg de sjalot toe en laat tot de helft inkoken. Voeg de uitgelekte cantharellen en de room toe en laat nog 10 minuten koken. Kruid met peper en zout.

8

Kook ondertussen de pasta al dente.

9

Snijd de kalfsrollades in twee. Leg de pasta en de rollades schuin op het bord. Overgiet met de saus en werk af met een paar croutons en een beetje peterselie. Genieten maar!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

De aanvulling van de chef-kok : Als de saus een beetje te lopend is, zeef dan een beetje bloem en meng voorzichtig door de kokende saus. De cantharellen kunnen worden vervangen door andere gedroogde paddenstoelen zoals morieljes of eekhoorntjesbrood.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ingredients

Directions

Verfijnde kalfsvleesrollade met cantharelsaus door foodie Sophie Charlier

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *