Vitello Tonnato, Baracca style

Yields4 PortiesPrep Time15 minCook Time15 min

ingrediënten

250 g kalfsmuis (liefst een rond stuk)
zwarte peper
zout
olijfolie
10 blaadjes rucola
5 kapperappels
citroenzeste
 
Tonijnbasis
80 g tonijn in blik (op olijfolie) uitgelekt
10 g ansjovis in blik (op olijfolie) uitgelekt
5 g kappers (uitgelekt)
10 g witte wijn
10 g rode ui
 
Tonijnsaus
90 g tonijnbasis
5 g mayonaise
10 g zure room
0,5 g citroenrasp
2 g citroensap
100 g olijfolie
 
Citroenolie
¼ citroen
takje tijm

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Volgorde van de bereiding:

1

De dag voordien verwarm je alle ingrediënten voor de citroenolie samen tot 60°C en zet je deze meteen in de koeling.

2

Kruid de kalfsmuis aan alle kanten met peper en zout en bak rondom kort aan in een hete pan met olijfolie.

3

Haal het vlees uit de pan en zet in de oven op 120°C gedurende 10min of tot kerntemperatuur 54°C. Laat lang genoeg afkoelen om nadien zo fijn mogelijk te kunnen snijden.

4

Stoof de rode ui, kappers en ansjovis (je kan de olie van de ansjovis gebruiken) zachtjes gaar.

5

Blus met witte wijn en laat verdampen. Laat afkoelen.

6

Voeg de tonijn toe en meng goed door.

7

Blend de tonijnbasis samen met alle andere ingrediënten voor de tonijnsaus tot een gladde crème.

8

Neem een plat bord, lepel de tonijnsaus erop en verdeel over het bord.

9

Leg het fijngesneden kalfsvlees speels op de saus.

10

Kruid met zwarte peper en grof zeezout.

11

Lepel 10 g citroenolie over het vlees en verdeel er enkele blaadjes rucola en de doorgesneden kapperappels over.

12

Rasp als laatste de citroenschil over het gerecht.

 
 
 
 
 
 
 
 

De aanvulling van de chef-kok :

Kies voor mooi grote kappers, dit geeft extra smaak aan je gerecht! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ingredients

Directions

Vitello Tonnato, Baracca style

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *