
ingrediënten
Volgorde van de bereiding:
Smelt de boter in de pan.
Kruid het vlees en schroei het dicht in een hete pan.
Voeg nu de kruiden toe. Plaats het vlees in een ovenschotel in de voorverwarmde oven van 150°C en laat zachtjes garen tot het een kerntemperatuur van 54°C bereikt.
Laat het vlees daarna 15 minuten buitende koelkast afkoelen. Laat het daarna in de koelkast verder afkoelen.
Plaats het net voor het snijden een 15-tal minuten in de diepvries. Snijd het dan in heel dunne plakjes.
Voor de toast:
Neem een goed toastbrood of stokbrood en snij hier mooie rechthoekjes uit.
Besprenkel met oliefolie en wrijf in met de geplette look.
Bak in oven goudbruin af op 160°C
Voor de ansjovis mayonaise:
Stoof alle gesneden groenten samen met specerijen glazig.
Voeg dan de tomatenconcentré toe en bak kort mee.
Bevochtig het geheel met de witte wijn en laat inkoken tot 1/3.
Voeg nu de tomatenblokjes en de rest van ingrediënten toe.
Laat opkoken tot gewenste dikte. Kruid af met de sojasaus.
Beleg de toast met de tomatencompote. Spuit er dan een beetje ansjoviscrème tussen en werk af met de zure kappertjes.
De aanvulling van de chef-kok :
Je kan ook stokbrood gebruiken!