
Ingrediënten
Voor de versiering:
2 soeplepels grote kappertjes1 bosje radijs
Volgorde van de bereiding:
Verwarm 1 soeplepel olie in een braadpan.
Braad het kalfsgebraad aan alle zijden aan en bevochtig met de wijn.
Schil de look. Doe deze met het kruidentuiltje in de pan.
Kruid met zout en peper. Regel het vuur zodat het vocht begint te sudderen.
Dek af en laat het geheel ongeveer 1 uur garen. Draai het vlees meermaals om.
Als het vlees gaar is, giet het af en omwikkel het goed strak met een doek.
Leg er een gewicht op en laat afkoelen. Zet 12 uur in de koelkast.
Haal het vlees 15 min. voor het opdienen uit de koelkast.
Voor de saus:
Laat de tonijn uitlekken en mix fijn.
Meng in een kleine kom de eidooiers en de mosterd. Doe er zout en peper bij.
Voeg al roerend een scheut olie toe om mayonaise te maken.
Voeg de fijngemixte tonijn, het sap van een citroen en de uitgelekte kappertjes toe en meng alles.
Snijd het vlees in fijne sneden. Werk af met fijne sneetjes rode radijs, kappertjes en de saus.