Wok van kalfsvlees en garnalen met salie

Yields4 PortiesPrep Time30 min

ingrediënten

300 g kalfsreepjes
200 g garnalen
2 wortelen
2 kleine paprika's (liefst een rode en een gele)
1 courgette
4 sjalotten
60 g sojascheuten
1 bosje verse salie
1 koffielepel vers geraspte gember
15 cl sojasaus
1 soeplepel sesamolie

Volgorde van de bereiding:

1

Snijd de sjalotten, de geschilde wortelen, de ontpitte paprika's en de courgette afzonderlijk in julienne.

2

Verhit de sesamolie in een wok (of een grote sauteerpan), bak al roerend het kalfsgehakt bruin op hoog vuur gedurende 2 tot 3 minuten en houd warm.

3

Bak de garnalen 1 minuut aan in dezelfde wokpan op hoog vuur en houd warm. Laat de wortelen en sjalotten in dezelfde wok en ook op hoog vuur in zo'n 3 minuten kleuren en voeg er de geraspte gember en paprika's bij. Laat dit nog 3 minuten garen en doe er dan de julienne van courgette en de in dunne sliertjes gesneden salie bij.

4

Giet er de sojasaus over en voeg het kalfsgehakt, de garnalen en de sojascheuten toe. Laat nog even doorwarmen.

5

Dien de kalfswok en de garnalen met salie onmiddellijk op in diepe borden.

Ingredients

Directions

Wok van kalfsvlees en garnalen met salie