Zomerse tartaar van kalfsvlees by foodie Kriskookt

Ik volg Kriskookt al van het prille begin! Al 10 jaar maak ik regelmatig één van zijn heerlijke recepten klaar. Altijd de perfecte verhouding, altijd goed uitgelegd en altijd megalekker! Ben dan ook super blij dat hij net als mij #gekopkalfsvlees is en dat hij voor de Europese campagne “Europa smaakt. Een goed idee voor 1000 goede ideeën” een overheerlijk recept heeft klaargemaakt. Een kort gesprekje met een gepassioneerd foodie.

Dag Kris, jij kookt regelmatig met kalfsvlees, ben jij een échte fan?

Ik ben zeker en vast liefhebber van kalfsvlees. Kalfsvlees is een enorm dankbaar product. Het vlees is mals, sappig en smaakvol. Vooral de fijne smaak en textuur spreken me enorm aan. Dat het doorgaans mager vlees is, dat weet ik eerlijk gezegd nog niet zo lang. Alweer een extra pluspunt (lacht). 

Heb je een favoriet stuk van kalf dat je graag gebruikt in jouw keuken?

Echt een favoriet stuk van het kalfsvlees heb ik niet. Als we snel even op de blog kijken, komen er al verschillende stukken aan bod. Ik heb wel een lichte voorkeur voor de stukken vlees die tijd nodig hebben om te garen. Denk aan bijvoorbeeld aan kalfsstoofvlees, kalfswangen of kalfsschenkel om heerlijke ossobuco van te maken. Veelal zijn dit stukken waar enorm veel smaak in zit. 

Heb je speciale culinaire herinneringen aan kalfsvlees?

Tuurlijk! Zowel thuis als op restaurant kunnen we dit vlees appreciëren. Op vakantie in italië is vitello tonnato bijvoorbeeld één van mijn favoriete gerechten. Maar het gerecht dat mij het meest is bijgebleven, is misschien wel een recept dat we klaar maakten voor Culinaire Ambiance. Tartaar van kalfsvlees in combinatie met tartaar van zeebarbeel. Daarbij kwam krokante nori, jus van komkommer, wasabi mayonaise en zeekraal. Het gerecht ziet er fantastisch uit, de smaken zijn heerlijk en de combinatie schitterend. Toch is het helemaal niet zo een moeilijk recept. 

Zomerse tartaar van kalfsvlees

Wijzelf zijn enorme liefhebbers van tartaar. Niet alleen van kalfsvlees, maar ook van bv. lamsvlees, vis en oesters. Er staan dan ook al heel wat recepten rond ‘tartaar‘ op de blog. Deze keer maakten we een zomerse tartaar van kalfsvlees. Hierbij serveerden we een frisse vinaigrette van prei, olie van tuinkruiden, kaviaar van aubergine, krokant pane carasau en verse tuinkruiden zoals Oost-Indische kers en mosterdsla. Klik hier voor het volledige recept.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *